StatCounter

New winds are blowing / Uusia tuulia


The last few weeks have been rather hectic, sometimes stressful, but tingling, too. We have lived in our wooden house for nearly three years, and although I've adapted and even enjoyed it, a constant longing for the buzz of living in town (although a quieter nook in town) has been bubbling beneath the surface. Sometimes with more force, at times more calmly, but the feeling's been there all the same. A longing to live in the shelter of thick stone walls of an old building close to everything. We've just sold our house at quite a speed and have already set our sights on a new home, but still have to wait a couple of weeks to see if it all goes through. If we do manage to get the apartment I can promise an abundance of renovation posts, as it needs quite a facelift. In any case, we need to leave the current house rather soon, so I should start getting on with a whole lot of sorting out. Already feeling relieved, enthralled!

Viime viikot ovat olleet varsin kiireisiä, ajoittain stressaavia, mutta myös kutkuttavia. Lähes kolme vuotta olemme puutaloamme asustaneet ja vaikka tänne on omalla tavallaan sopeutunut ja oppinut viihtymäänkin on pinnan alla kytenyt jatkuva kaipuu kaupunkiin. Välistä palavammin, toisinaan säyseämmin, perusvire silti sama. Kaipuu vanhan talon kiviseinien suojaan kaikkea lähelle. Talo myytiin vastikään pikavauhtia ja uusi kotikin on kiikarissa, mutta lunastusajan yli vielä maltettava ennen kuin voi huokaista. Mikäli sen saamme lupaan remonttipostauksia vastakin, sillä aikamoista siistimistä se kaipaa. Muutto lähestyy joka tapauksessa vääjäämättä eli puurtamaan tässä kai pitäisi vähitellen ruveta. Olotila jo helpottunut, haltioitunut!
Vekarus said...

Onnittelut nopeista kaupoista ja pidetään peukkuja sen lunastusajan suhteen!

Sannu said...

Onpa teillä muutosta tulossa:)
Meillä oli tässä vanhassa kerrostalossa myös lunastusoikeus.
Olimme kuin tulisilla hiilillä kun ei millään malttanut odottaa että pääsis remppaamaan.Varovasti raotettiin vanhoja lautalattioita esille.Meillä tulee lokakuussa vuosi kun ostettiin koti enkä päivääkään vaihtaisi pois. Ihanaa asua täällä ihan keskustassa pienessä kaupungissa. Kaikki on lähellä. Se vaan harmittaa että ei muutettu jo aikaisemmin olis ollu kivaa olla kotiäitinä täällä keskustassa.
Voimia teille muuttoon ja uuteen remonttiin:)

*Marie* said...

Ohhh a new home!!! All the pictures from your " old home" were so so amazing, can´t wait to see the new one.... Sanctuary you put so much work in it...look at the famous woodn floor you painted, but with your talent to renovate and decorate and with new inpirations and ideas I guess the new one will also be a dream:)

hugs *Marie*

Merja said...

Oi nyt minua oikein kadettaa! Onnittelut teille, kai uskaltaa jo onnitella? Ihanko sinne ison kaupungin keskustaan olette menossa...?

Parolan asema said...

Kuulostaa jännittävältä, valtavasti innostavia ja inspiroivia hetkiä tiedossa! Tuollaisesta lunastusoikeudesta en olekaan kuullut aiemmin.. Mielenkiinnolla odottelen jatkoa, energiaa remonttiin!

Vintage living said...

Ohhoh! Ensimmäinen ajatus oli että miten ihmeessä jaksatte ryhtyä uuteen remonttiin:D mutta on se pintaremontin tekeminen niin eri asia kuin se, että pitää uusia rakenteita, sähköt, viemärit, kaikki.... Onnea uuteen elämänvaiheeseen!
Täällä kanssa pitää niin kiirettä, että ei ehdi päivittää blogia (eikä edes rempata) kun työaika sellainen, ettei mitään muuta ehdi:(

Rebecca / Sanctuary said...

Vekarus - Kiitos ja peukutukset rohkaisevat. Täällä sormet ja varpaat ristissä, yritän olla kylmän rauhallinen, mutta se on vain pettävää ulkokuorta.

Sannu - Muutettiin tänne syrjempään kun nuorempi lapsi oli 10-kuinen, mies olisi halunnut jo aiemmin, minä en millään, sillä nimenomaan on mukavaa olla pikkulapsiaikana kaupungissa kaiken ulottuvilla ja ihmisten ilmoilla. Kiitos paljon toivotuksista, ne lämmittävät!

Marie - I know, we've toiled here and still didn't stay so long, we must be a little bit mad :) But there was a limit for what we did and left out all the big stuff, such as bathrooms or anything that would have required building permission. But I'm excited already, it will be a different kind of life, but we'll make sure it's an old enough house.

Merja - No sinne... Mulla on sellainen kutina, että tekin seuraavaksi!

Parolan asema - Ostajan näkökulmasta aika epämiellyttävä pykälä, mutta ei voi mitään. Maltettava vaan mieli ja toivottava, ettei viedä nenän edestä.

Vintage living - Samaa ajatusta pyöritetty ja vakaa aikomus välttää minkäänlaisia remontteja pari vuotta ainakin, mutta sitten lähdettin asuntoja katsomaan ja muuttui mieli. Sillä tylsää olisi maksaa iso hinta välistä toisten ratkaisuista, jotka ei kuitenkaan oikein miellytä tai joissa ei vanhasta asunnosta ole enää henkeäkään jäljellä. Asunto, josta teimme tarjouksen on rehellinen mummokämppä, alkuperäinen keittiö jäljellä ja ihana harmaa-valkoinen klinkkeri kylppärissä. Muovimatot tietenkin myös ja samea pysähtynyt tunnelma, mutta talon jälkeen tuntuu kerrostaloasunnon remontointi aika yksinkertaiselta loppujen lopuksi kun ei tarvitse putkista tms. huolehtia (paitsi maksumielessä). Kiitos vielä onnitteluista :)

Niina said...

Onnittelu!
Minä olen kateellinen. Voi kumpa mekin. Täytyy vain toivoa.

Hanna said...

Voi wau! Onnea kovasti.

Jutta said...

Onnea kaupoista ja peukut pystyssä lunastusajalle täälläkin! Kuinka jännittävää, muutto ja uusi koti ja sen tuomat mahdollisuudet. Me muutettiin viime talvena kaupungista vanhaan puutaloon ja nyt elämme rempan keskellä. Vielä tuoreessa muistissa asunnon oston jännitykset :)

Minä haaveilen joskus elämästä maalla, mutta en usko, että oikeasti tottuisin siihen. Nyt asumme siis vain parin-kolmen kilometrin päässä kaupungista. Minulle tämä tuntuu sopivalta, on talo ja piha mutta silti kaikki lähellä.

kati said...

Jännittäviä aikoja elelet! Onnea uuteen elämänvaiheeseen. Mutta eikös ollutkin hyvä kokeilla sitä vähän syrjemmässä asumista, nyt tiedätte senkin. Ja kyllä sitä remppaintoa aina löytyy kun itselle tekee! Onnea matkaan!

serenissima said...

Ohhoh! teillä on suuria muutoksia edessä! Onnea!
odottelen innolla uusia ihania kuvia, tätä blogia on aina ihanaa vilkuilla!

Rebecca / Sanctuary said...

Niina - Älä suotta kadehdi, kyllä tekin vielä ihan varmasti!

Hanna - Kiitti :)

Kati - En vaihtaisi täällä vietettyä aikaa pois! Piti tosiaan päästä kokeilemaan ja saada tavallaan pois päiväjärjestyksestä. Melko varmasti pihakuume hiipii salakavalasti taas kaupungin keväässä mieleen, mutta nyt osaa suhtautua jo realistisemmin. Ja sitten on taas niitä, jotka eivät palaisi kaupunkiin sieltä pois lähdettyään millään, eli ei voi oikeastaan tietää mikä toimii ennen kuin tosiaan kokeilee. Ehkä meillä on se mummonmökkikin joskus, vaikkapa eläkepäivinä... Mikäli lunastuspykälä ei tätä kotia meiltä nappaa, niin on ainakin sellainen olo, että tehdään sinne pesä hamaan iäisyyteen. Siinä mielessä remppakin menee varmasti omalla painollaan, vähän kerrassaan.

serenissima - Kiitos ihan tosi paljon sanoistasi, lämmittävät!

Nanna said...

Vähän odottelinkin, että mitä uudet kuviot pitävät sisällään. Sattumalta bongasin nimittäin teidän kodin myynti-ilmoituksen taannoin.

Sinusta on siis tulossa city girl! Ehdottomasti pidät meidät kaupunkia-kaipaavat-country-girlit ajan tasalla kaupunkielämästä!

Merruli said...

Onnea muutoksien johdosta ja onnea niihin!

Jännityksellä jään odottamaan, millaisen kotikaunokaisen laitatte remontoiden. Siitä olen jo varma, että lopputulos tulee olemaan kaunis.

Mary-Laure said...

A new home, how exciting!

Merja said...

Onnea viela! Voi kun me oltaiskin seuraavia.. haaveilen sellaisesta jugendasunnosta Helsingin sydamessa..

Rebecca / Sanctuary said...

nanna - Kiitos kun jaksoit jo käydä täällä kurkkimassa! Saa nähdä miten sykkeessä siellä ollaan, alku ainakin näyttää kovin askeettiselta (mutta en valita) :)

Merruli - Voi kiitos kauniista sanoistasi! Jälleen kerrran on siellä ainakin muovimatot tuhottavina :)

Mary-Laure - No better buzz than the thought of a new home! (Although I swear this won't happen too often anymore... )

Merja - Saatte luvan olla seuraavia, en yhtään siis ihmettele kun ilmoittelet löytäneenne sen jugend-unelman. Jostain syystä me näytämme päätyvän aina punaruskeatiiliseen 20-luvun taloon, edellinen oli melkein identtinen tämän toivottavasti tulevan talomme kanssa. Vaikakkin sellainen jugendkoru kelpaisi, todellakin!

Rebecca / Sanctuary said...

Jutta - Nyt vasta huomasin, että kommenttisi sinulle oli hävinnyt! Eli näin jälkikäteen - Tuollainen tilannehan on aikalailla ideaali, best of both worlds. Täällä pääkaupunkiseudulla on juuri tuo ristiriita, kantakaupungissa tai sen välittömässä tuntumassa on lähes mahdotonta edes haaveilla omasta pihasta. Ja kauempana asumisessa sitten taas omat hankaluutensa. Minullekaan ei ihan maalla asuminen loppujen lopuksi toimisi pidemmän päälle, paitsi jos asuisi vaikkapa Ranskassa :)

Instagram

Sanctuary.