StatCounter

Friday, 31 October 2008

Wednesday, 29 October 2008


The latest issue of Lantliv featured an article on a dreamy home in the country, where the mother also had her own interior shop. Sometimes I find myself dreaming of exactly that sort of life; a large white house in the country and a beautiful boutique in a chalk-white converted barn. In summertime, I'd serve coffee and home baked goodies on the lawn in the cool shadow of ancient oak trees... There are plenty of dreams and it's impossible to realize them all, but well, sometimes it's nice to play with a little thought... This particular dream is a reality for some , and below you will find some photos from the shop at Florsjö Gård. And you get a little glimpse of the home in the background.

Lantlivin edellisessä numerossa oli juttua unelmankauniista kodista maalla, jonka yhteydessä perheen äiti pitää sisustusputiikkia. Välillä yllätän itseni haaveilemasta juuri tuollaisesta elämästä; olisi iso vanha valkoinen talo ja kaunis puoti valkoiseksi kalkitussa navettarakennuksessa, kesällä voisi tarjoilla piipahtajille kahvia ja leipomuksia nurmella tammien katveessa... Unelmia riittää, eikä kaikkea voi toteuttaa, mutta ajatusleikkejä voi aina harrastaa. Tässä siis kuvia Florsjö Gårdin putiikista, ja kyllähän sitä kotiakin taustalla vilahtaa.
Friday, 24 October 2008

Have a relaxing weekend!

All images: Livingetc

Friday, 17 October 2008

Wishing you a lovely weekend!


Images: Roland BelloWednesday, 15 October 2008

Sorry, only in Finnish this time!

Vintage Livingin blogissa oli juttua siitä kuinka joskus joku lehdessä nähty koti yksinkertaisesti pysäyttää ja vaikutus tuntuu sydämessä asti. Minullekin kävi menneellä viikolla niin. Tässä Glorian Kodissa esitellyssä kantakaupunkikodissa oli mielestäni vain niin ihana tunnelma, (vaikka ihan kaikkia yksityiskohtia en ehkä valitsisikaan), että voisinpa vaikka muuttaa tuonne heti. Myönnän, että juttu iski ytimeen siitäkin syystä, että pala vanhaa Helsinkiä on myös minun haaveeni, joka välillä iskee voimakkaammin, välillä laimeammin, mutta yhtä silti on alati olemassa. Ja nyt Tukholmassa kaupungin keskellä marhailun seurauksena olen ollut jälleen kärsimättömämpi kaupunkiin paluuta kohtaan, vaikka tiedän, että sen aika ei vielä ole. Klikatkaa kuvia niin näkyvät isompana!


Harmi vaan kun kuvien sävyt eivät sähköisesti toistu ihan niinkuin pitäisi. Mielestäni tämä juttu oli myös varsin kiinnostava sen suhteen mitä hyvä sisustussuunnittelija voi saada aikaiseksi. Auttaa luomaan kodista asukkaidensa näköisen, mutta antaa näkökulmia, joita en itse ainakaan keksisi. Hanni Koroman kädenjälki on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen ennenkin (mm. Suosalojen ihana talo). Mielenkiintoisia vinkkejä oli mm. se että kun seinien väri jatkuu katon reunojen yli syntyy illuusio korkeammasta tilasta. Ja kuinka sävyt huoneeseen valitaan sen mukaan mitä ikkunasta näkyy, esim. tässä tapauksessa mustat keittiön yksityiskohdat toistavat ikkunasta näkyviä mustia kattoja. Muuten johtolankana oli pohjolan valo ja sininen hetki, joiden sävyt toistuvat maalatuissa pinnoissa. Koti näyttääkin ihanan utuiselta.

Tuesday, 14 October 2008

Thank you to all twenty-two of you! (Sorry for the awful pictures, it's dark!)
Kiitos kaikille kahdellekymmenellekahdelle! (Anteeksi hirveät kuvat, hämärää!)Dear hubby did his duty as the Mr Fortune,
Arpaonnekkaana toimi armas aviomies,

Ta-daa, onnea Emma! (Laittaisitko sähköpostilla osoitteesi, niin pistän lehdet postiin.(S-postiosoitteeni löytyy klikkaamalla profiiliani.))

Sunday, 12 October 2008


My souvenirs from Stockholm were very modest; a couple of magazines, a roll of old wallpaper and a few pocketfuls of chestnuts. As I'm ready to part with the magazines (Petit is a Swedish children's wear/trends magazine, Bolig a Danish interior magazine), I will put up a very low key draw. The Petit magazine was waiting in our hotel room and has passed through a few other hands, so it's not exactly in mint condition but fine anyway. (And you get to read a beautiful article on Manteli.) So if you're interested, drop me a line in the comment box, the prize draw will be held on Tuesday evening!

Tukholman tuliaiseni olivat kovin vaatimattomat; pari lehteä, palanen vanhaa tapettia ja muutama taskullinen kastanjoita. Lehdistäkin olen valmis jo luopumaan, eli pistän pystyyn pienimuotoiset arpajaiset. Petit-lehti odotteli hotellihuoneessa ja muutama muukin on sen lukenut, eli ei ihan priima mutta hyvässä kuosissa kuitenkin. (Ja siinä voi ihastella mm. juttua Mantelista.) Mikäli siis kiinnostaa, laita puumerkkiä kommenttilootaani, juhla-arvonnan suoritan tiistai-iltana!

P.S. Some of you were asking for the beetroot-chocolate cake recipe. I can't understand why I can't find it! I got it off the Internet somewhere, but just cannot remember where... But there are plenty of similar recipes if you google on chocolate, beetroot and cake!
P.S. Jotkut kyselivät punajuuri-suklaakakkureseptiä, enkä sitä kuolemaksikaan enää löydä. Netistä sen bongasin, mutten löydä enää mistä... Samantapaisia reseptejä tuntuu löytyvän aika lailla niin englanniksi kuin suomeksikin, kun googlettaa esim. sanoilla punajuuri ja kakku!

Saturday, 11 October 2008

We left Helsinki behind,
Helsinki jäi taakse,


and when we woke up in the morning Sweden was entwined in a magical cloud.
ja kun aamulla heräsimme oli Ruotsi kääriytynyt taikapilveen.

The coast line dotted with one idyllic seaside house after the next.

Rantaviivan talot toinen toistaan idyllisempiä, kuin suoraan Lantliv-lehdestä.

We window-shopped in the old town, Gamla stan,

Teimme ikkunostoksia vanhassa kaupungissa,


and visited Pippi, Madicken, Emil and others at Junibacken.

ja kyläilimme Pepin, Marikin, Eemelin ja muiden luona Junibackenissa.The hotel bed was put to the test with Pippi,
Hotellin sänkyä testattiin Pepin kanssa,


and we admired the views from the windows.
ja ihasteltiin ikkunoista avautuvia näkymiä.And we wandered around the streets of Södermalm in search for the toy museum. I've heard it's a trendy area, but I think we were a little too south as there were no trendy cafés or shops in sight, just the lone dog walker, children in daycare and silent backyards.

Ja lisää marhailua, Södermalmin katuja kulutettiin lelumuseota etsiessä. Taisimme kuitenkin olla liiankin etelässä, sillä yhtäkään trendikahvilaa tai -putiikkia emme matkalla bonganneet. Yksinäisiä koiran ulkoiluttajia, päiväkotilapsia ja hiljaisia pihoja sitäkin enemmän.


Instagram

Sanctuary.