StatCounter

A Roman holiday II

Going to keep the Rome posts coming for a while...
madhu said...

You have captured the mood in Rome perfectly!

madhu said...

You have captured the mood in Rome perfectly!

AnnaVallance said...

It's been 2 years since I've walked the cobbled streets of Roma; would love to see more of your photos.

Rebecca / Sanctuary said...

Thanks so much madhu!

Rebecca / Sanctuary said...

I think like any city, it has the potential for rather differing experiences. I think we were reveling in the freedom, we only realised that this was first holiday on our own since we've had kids. I didn't have too much patience for spending the precious few days queuing for big, main sights, so although we saw a lot of them, too, I think it was more about soaking the atmosphere in the quieter places.

Rebecca / Sanctuary said...

I thought I'd keep them coming for a bit :)

Liivia said...

Oletpa ottanut hienoja ja kiinnostavia kuvia Roomasta. Minusta siellä on erityisen vaikea kuvata, kun turisteja on niin paljon, liikaa. Mutta näissä oli jotain uutta otetta. Ja jännä kun heti tietää että Rooma kyseessä vaikkei näkisikään otsikkoa. Siellä on niin omat värinsä ja valo, ja nuo yksityiskohdatkin niin roomalaisen koukeroisia mutta samalla voimakkaita.

Rebecca / Sanctuary said...

Kiitos Liivia. Turistimassat eivät olleetkaan niin järkyt kuin olin kuvitellut. Vatikaanissa, Colosseumissa ja vastaavissa kylläkin, mutta niihin emme sitten niin keskittyneetkään. Onkohan niin, että yhä useammat turistit ajoittavat matkansa syyskuulle kun ei ole enää niin kuuma, nyt nimittäin korvissa kuului jatkuvasti ihan italialainen puheensorina. Kauheasti ei matkaa suunniteltu, mutta joitain hyviä vinkkejä sain ruokapaikoista yms. eikä niissä sitten pahemmin muita kuin paikallisia sitten ollutkaan. Trasteveresta tykkäsin erityisesti. Ainoa museo, jossa kävin oli pikkuinen Keats-Shelley House, jossa oli samaan aikaan kolme muuta vierailijaa :). Nyt vaan tuo paahde oli tietysti ihan mahdoton, mistä huolimatta taidettiin kävellä n. 10 tuntia päivässä...

Liivia said...

Me olimme kesäkuussa, ja silloinkin oltiin kuin painekattilassa, 40 astetta. Roomassa on aina kuuma. Muistan keväälläkin olleeni siellä läkähtyä, kun 70 km pohjosempana oli jopa viileää.
Trastevere onkin ihana. Viime kesänä vaan sekin oli turistia pullollaan, myös lempiravintolamme olivat valloittaneet kokonaan, joka vielä viimeksi oli paikallisten suosima ja laskut rustailtiin mutkattomasti suoraan pöytäliinaan (nyt oli tullut kangasliinatkin tilalle). Mutta löytyi silti sieltä vielä yksi lempipaikkamme, joka oli jäänyt turistivapaaksi. "Turistivapaalla" en tietystikään tarkoita sitä, etteikö keitään toisia turisteja saisi olla, vaan sitä jos paikka menee siihen että listat kaikilla kielillä, hyppyheikki ovelle jne.
Minulle tuo turistimeiningin muutos oli iso, kun vertasin aiempiin reissuihin. Moni tori oli muuttunut turistitoriksi, kun ennen ne olivat olleet paikallisten ruokatarvikehankintapaikkoja. Nyt pullollaan kaikenmaailman matkamuistokrääsää ja ihmispatsasta. Ja monelle hiljaiselle kadulle oli käynyt samoin.
Mutta mukava kuulla, että sinä koit noin.
Ja tuli mieleen etten ole käynyt ikinä yhdessäkään museossa Roomassa. Mainitsemasi museo alkoi kiinnostaa, ehkä se pikkuruisuus:)

Rebecca / Sanctuary said...

Tämä oli meille molemmille ensimmäinen matka, joten meillä ei mitään vertailukohdetta, eri tavalla varmasti näkee miten kaikki muuttuu ja turismi valtaa alaa. Noita sisäänheittäjiä notkui kieltämättä pilvin pimein, yritettiinkin niitä välttää. Mulla ei odotukset olleet hirveän korkealla, joten olin joka tapauksessa vaan häkeltynyt arkkitehtuurista ja kaikesta ihanan kauhtuneesta, kuin olisi kävellyt jatkuvasti keskellä elokuvalavastusta. Yhtenä vuosien haaveena on mulla ollut joku päivä ostaa Roomasta joku ihana antiikkisormus, vaan kaikki kojut tosiaan myyvät sitä krääsää. Tiesin, että antiikkimarkkinoita sieltä löytää lähinnä sunnuntaisin, silti oli yllätys, etten yhtään kivaa markkinaa löytänyt. Tuokin kuvaamani kirjasatsi oli piilossa turistikrääsän toisella puolella. Eipähän mennyt rahaa juuri muuhun kuin ruokaan ja juomaan :)

Rebecca / Sanctuary said...

Niin ja hirmuisen iloinen olin kun vahingossa löysimme juutalaiskorttelin. Siellä pääsi hetkeksi ihan toiseen maailmaan.

L o v e l y t h i n g s said...

I have so enjoyed seeing Rome through your eyes! Beautiful!

Instagram

Sanctuary.