StatCounter

Ah, Friday


My daughter timed her flu perfectly, as it's bitter cold outside. We've been staying warm at home, burning candles, baking, a spot of cleaning and I finally even got the curtains up.

Tyttö ajoitti sairastelunsa täydellisesti, kun pakkaset ovat paukkuneet purevimmillaan. Kotona siis hipsuteltu, polteltu kynttilöitä, leivottu, siivottu ja jopa verhot roikkuvat nyt ikkunassa.  A relaxing weekend to all of you!michele said...

hope she feels better soon, and what a soothing place to heal.

smiles.

michele

Tiina A said...

Onpa ihana tunnelma - raikas ja lammin!

Mukavaa viikonloppua!
Tibs

Maria - Mary made this said...

My daughter came down with the flu as well.... What a beautiful room, have a lovely weekend despite illness!
Maria

Mia said...

Pikaista paranemista pienelle! Ja voi miten teillä on nättiä!

pam in oregon said...

I hope your daughter is soon well again. Your home looks lovely, and I love the way your curtains puddle on the floor! Hope you have a relaxing and comfy weekend.

Rebecca / Sanctuary said...

michele, thanks for your cheerful smiles - she'll be better in no time. It's been so cosy having a couple of home days with her, doing the odd thing around the house with a lot of chilling thrown in :)

Tibs, Kiitos kauniista sanoista, mukavaa lauantaita sinne!

Svenja, Thank you so much, I think she's already on the mend. Have a lovely Saturday!

Maria, Hope your little one gets better soon, too - have a lovely weekend!

Mia, Kiitos tosi paljon!!

pam in oregon, Thanks for your kind wishes! It's so nice to have curtains now, takes a bit of the echo off and it does feel somehow warmer like this. I have some kind of fascination for overlong curtains :)

Tytti said...

Hei,

Millä lattianne on käsitelty? Ihana!!!

Tuire said...

Ihania tunnelmia teillä! Onnea tuoreelle tädille! Toivottavasti tyttösi paranee pian. Näillä säillä onkin paras pysytellä kotona.

julie said...

your house looks so beautiful & cosy - hope your little one feels better soon. x

Joanna Ulfsdotter said...

Lovely lovely!

Hanni said...

Kaunista. Toi lattia on kertakaikkisen täydellinen!
Toivottavasti pikku potilas on jo kunnossa. Jos ei, niin pikaista paranemista!
Meillä isoin lapsista aloitti sairastamisen eilen, katsotaan, tuleeko täysi kierros...

Leppoisaa sunnuntaita :)

Punctuation Mark said...

hope she's feeling better and that you had a nice weekend!

Rebecca / Sanctuary said...

Tytti, Kiitos lattiakehuista, ollaan kyllä tyytyväisiä tulokseen. Korkkimaton alta löytyi siis hyvässä kunnossa oleva alkuperäinen lautalattia, joka hiottiin ja käsiteltiin Tikkurilan Faxe-tuotteilla: lipeää, valkoöljyä ja suopaa. Ja tuolla suovlla pestään aina välillä.

Tuire, Kiitos, viikonloppuna alkoi taas tyttö olla taas virkeänä ja kiva oli uskaltautua uloskin :)

julie, Thanks so much, sometimes it's nice to 'nest' a little :)

Non es tuae, Thanks dear <3

Hanni, Toivottavasti sielläkin lapsi on paranemaan päin eikä tarvitse täyttä kierrosta tehdä!

Punctuation Mark, Thanks, she's better now and it's been nice to get out and about now despite the freezing cold :)

Tytti said...

Tuhannet kiitokset ensinnäkin vastauksestasi edelliseen kysymykseeni! Vaivaisin vielä muutamalla jatkokysymyksellä samasta aiheesta: Pesittekö/hioitteko lipeöinnin ja öljykäsittelyn välissä lipeäseoksessa olevan kalkin (?) kokonaan pois lattian pinnasta? Muistatko, montako kerrosta käytitte kutakin tuotetta? Ja käytittekö suopaa siis myös alkuperäisessä käsittelyssä vaiko vain ylläpitotoimenpiteenä? Olen nimittäin itsekin tehnyt samoilla Tikkurilan Faxe-tuotteilla kokeeksi yhden huoneen, mutta lopputuloksesta tuli omaan makuuni aivan liian valkoinen - vähän niin kuin kuultomaalattu, eikä lainkaan tuollainen kaunis vaalea puunsävy kuten teillä. Olen aikeissa käsitellä asunnon loputkin lattiat lähiaikoina, kun saamme vanhan parketin purettua päältä. Selvästikin olen tehnyt jotain edellisellä kierroksella väärin, joten vinkeistäsi olisi todella korvaamaton apu! Nöyrimmät kiitokseni jo etukäteen, jos jaksat vielä opastaa yksityiskohtaisemmin.

Rebecca / Sanctuary said...

Tytti, anteeksi kun viivähti, toivottavasti käväiset vielä lukemassa :). Työvaiheet meillä meni siis jotakuinkin näin:

Ensin yksi kerros lipeää tasaisesti harjalla. Sen jälkeen hiottiin kevyesti käsin ja varmistettiin, ettei niitä valkoisia jäämiä jää mihinkään kohtaan (Meilläkin jäi tytön huone ensin liian valkoiseksi ja sellaiseksi karheaksi ja otettiin homma alusta. Tosiaan siis tarkasti katsottiin, ettei jää tässä vaiheessa liikaa valkoista mihinkään). Sitten annettiin rauhassa kuivua useampi päivä.

Seuraavaksi valkoöljy tasaisesti leveämmällä harjalla. Öljy kuivuu sen verran nopeasti, että 'peruutettiin' aina vähän takaisinpäin, jotta näyttäisi tasaiselta loppua kohti. Parin tunnin kuluttua kiillotettiin käsin. Öljyttiin uudelleen seuraavana päivänä ja jätettiin sitten kuivumaan 4-5:ksi päiväksi. Tehtiin kyllä kulkureitti aaltopahvista välillä, kun täällä kuitenkin samalla asusteltiin.

Sitten sitä suopaa sekoitettuna veteen (90%suopaliuosta + 10% vettä), mikä tehtiin ihan mopilla.

Ja hoidetaan ihan imuroimalla ja välillä suopaamalla, jolloin tuo sekoitussuhde on vähän eri kuin varsinaisessa käsittelyvaiheessa, nyt vaan en muista mikä :)

Toivottavasti tästä on jotain apua ja saatte loput huoneet onnistumaan! Hankittiin ekat satsit näitä Tanskan matkalta (jossa myydään Trip Trap -nimellä) ja sitten täydennettiin hakemalla lisää Porvoon K-Raudasta. Siellä osasivat kyllä tosi huonosti neuvoa näiden kanssa ja netistä lähinnä etsitty tietoa. Samoin Tanskassa kyseltiin tarkkaan, sillä majapaikassamme oli lattiat käsitelty samalla tavalla.

Rebecca / Sanctuary said...

harja=maalisuti

Tytti said...

Tuhannet kiitokset, Rebecca, viitseliäisyydestäsi ja yksityiskohtaisesta työohjeesta - tästä on todella paljon apua! Itse yritin taannoin udella ohjeita K-raudasta, jossa myyjät eivät tuntuneet tietävän tuotteesta juuri mitään. Soitin myös Tikkurilan maalilinjalle, mutta sielläkin asiantuntemus oli yllättävän ohutta.

Edellisellä kierroksella yritin kyllä ensin hioa lattiaa käsin lipeöinnin jälkeen. Tuntui kuitenkin, että tällä tavoin lattia jäi vielä todella valkoiseksi (nähtävästi en vain hionut riittävän sinnikkäästi). Välissä koitin pyyhkiä lattiaa kevysti kostealla rätillä (jonkin toisen merkin ohjeessa mainittiin, että näinkin voi tehdä). Tällä tavoin kalkki tietysti lähti, mutta sitten aloin jännittää, kellastuisiko lattia myöhemmin liiaksi auringonvalon vaikutuksesta. (Minulle on vieläkin hieman epäselvää, mikä aine/käsittelyvaihe tuon kellastumisen estää.) Lopulta päädyin levittämään vielä toisen kerroksen lipeää, jota sitten hioin vain hyvin kevyesti. Ei siis ihme, että lopputulos on lähes valkoinen. Öljyä laitoin kaksi kerrosta, mutta suopaa en käyttänyt lainkaan.

Seuraavalla kierroksella aion noudattaa ohjeitasi pikkutarkasti. Lattianne on todella silmiä hivelevän kaunis! Voi olla, että projektin aloitus venyy meillä lähemmäs kesää, mutta voin vaikka käydä myöhemmin raportoimassa, miten onnistuimme. Iso kiitos vielä kerran, ja iloa talvipäiviin!

akenney said...

Amazing inspiration. Seriously. It all makes me want to get crafting now!
~Amanda

Instagram

Sanctuary.