StatCounter

Kitchen glimpse / Keittiövilaus

Here are a few glimpses of our kitchen, which isn't even that new anymore. It's just taken us a surprisingly long time to bring it all together. We're planning to add an old round glass lamp to the ceiling, which is still hiding in the attic somewhere, and hope to find a fairly low old cupboard to go against the wall on the right, where we can hide the microwave and other bits and bobs. The kitchen is a small, L-shaped space that was sectioned off the previous large kitchen, with our daughter's room now on the other side. The cupboards carry on a little further to the left of the hob with the fridge right at the end, which these pictures don't show. We used basic Ikea kitchen frames for the cupboards, and my clever husband built wooden doors to fit around them. I was dreaming of concrete worktops, but in the end we went for grey quartz. Sorry about the bad quality of the photos, a rubbish camera + a dim space isn't the best possible combination. We installed an old arched window in the in-between wall, so at least a few rays of natural light enter the kitchen. I'll have to get some more photos up soon.


Tässä muutama vilaus keittiöstämme, joka ei ole enää edes niin kovin uusi. Aikaa vaan mennyt vietävästi näinkin pikkutilaan ja vielä on esim. lamppu hukassa vintillä (tarkoitus ripustaa kattoon vanha yksinkertainen pallolamppu) ja vanha pienehkö kaappi hakusessa oikealle jäävälle seinälle, jonne saisi esim. mikroaaltouunin piiloon. Keittiö on siis pieni, L-mallinen entisestä isosta keittiöstä lohkaistu tila, jonka toisella puolella on nyt tyttären huone. Kaapisto jatkuu vielä pikkuisen uunista vasemmalle, jääkaappi viimeisenä, ei vaan näissä kuvissa näy. Kaapistot koostuvat Ikean perusrungoista, joihin mies näppäränä rakensi puiset ovet. Betonitasot olivat pitkään haaveissa, mutta päädyttiinkin harmaaseen kvartsiin. Huonoa kuvanlaatua taas pahoittelen, huono kamera ja muutenkin hämärä keittiö ei ole paras mahdollinen kombinaatio. Väliseinään upotettiin vanha kaari-ikkuna, josta saadaan sentään pikkuisen luonnonvaloa. Täytyy laittaa lisää kuvia taas jossain vaiheessa.
pam in oregon said...

it's a treat to see a portion of your new kitchen. You have given me some good ideas to use in my own, such as using a silver serving tray behind the sink faucet, and yet another use for the ever-useful Bonne Maman jar (I use them to hold stray change, left-overs, and a whole variety of bits and bobs.

Thanks for the peek, and tell your husband he did a super job on the cabinet doors!

Katri said...

Kaunis keittiö, ihanat kuvat! Pisteet miehelle kans hienoista ovista keittiön kaappeihin, näppärää! :)

flwrjane said...

Beautiful, not a word of apology needed.

Lovely glimpse.

xo jane

seventeendoors said...

It looks fab!!
Kram
Ulrika

Vintage living said...

Kaunis keittiö! Pikkuinenkin keittiö on usein käytännöllinen, jos on hyvin suunniteltu:)

Oletteko laittaneet kaakelit ilman saumauslaastia? Tykkään siitä kun kaakeloidaan niin ettei jää saumoja, mutta mietin voiko kokonaan ilman saumausainetta laittaa?

Tuli muuten tuosta tiskiharjasta mieleen, että olen itse huomannut, että harja kestää pitempään jos sen antaa kuivua toisin päin, eli roikuttaen niin, että harjaosa on alaspäin. Jos noin päin niin varsi ja harjaosa eivät pysy kovin kauan hyvin yhdessä, alkaa löystymään koska vesi valuu varren sisään. Ainakin mun harjoilla näin;)

Haluisin ostaa lisää tuota tiskiainetta, mutta mun "luottopaikkani" ei myy sitä enää, osaatko vinkata mistä saisi?

michele said...

loving the tray behind the faucet and the airyness everywhere. i could be happy and calm in this lovely space.

michele

Rebecca / Sanctuary said...

pam, Lovely to get some feedback, so glad you got some ideas in the process :) I love those little jars, too, lovely for a manner of things. We've stuffed some with buttons, then there's one filled with crayons etc. I passed your greetings to my husband, he was happy :)

Katri, Kiitos paljon, piti miehelle viedä illalla kehut, jotka otti ilolla vastaan :) Umpipuiset kaapit olisi ollut ihanuutta, mutta piti vähän budjetoida. Hyvä näinkin!

flwrjan, Thank you so so much *

Ulrika, Thanks!!!

Vintage living, Kiitoksia paljon kommentista! Tämä on tosiaan pieni mutta pippurinen. Ihmeen näppärä on koostaan huolimatta. Entisessä talossa oli tilaa monta kertaa enemmän, mutta suoraan sanottuna oli epäkäytännöllisempi kuin tämä. Nyt on ainakin kaikki käden ulottuvilla :) Keittiön oviaukon viereen olohuoneen puolelle laitettiin iso vitriinikaappi, joka vetää valtaisan määrän astioita. Ja tulevasta pikkukaapista saadaan vielä lisätilaa ja toimii sitten vähän laskutilanakin.

Kaakelit laitetiin tosiaan ilman saumauslaastia. Kylppärissä tuollainen ei tietysti toimisi alkuunkaan, mutta täällä haluttiin noin. Nämä laatat ovat sellaisia aika ohuita ja eläväpintaisia muutenkin, joten ei edes haittaa, jos kaikki ei ihan millinsuorina. Ja aika helppa oli puskea vieri viereen.

Harjasta olet varmaan ihan oikeassa :) Tuota tiskiainetta saa ainakin Stockmannilta ja varmaan monista nettiputiikeistakin, nyt en vaan itse ihan ole perillä että mistä niistä. Stockan Hulluilta päiviltä taisin viimeksi napata.

michele, The tray is a lovely old gem, I agree :) It does have quite a calm vibe I guess, good to calm me down in there :)

Hanni said...

Kaunis keittiö! Miehesi on tosi taitava, ovet on hienot. Ja pikkuisessa keittiössä on tosiaan hyvät puolensa :)

Aletheia said...

Love the sink and faucet combination.

Valloittava valkoinen said...

Niin upea keittiö! Ja arvaas ketä on just puhunut miehelle että haluisin tuollaiset kaapin ovet keittiöön ja nyt näen sinulla siellä just mun toiveissa olevat ja näyttää niin hyvältä!Tosi näppärä miehesi on!

Rebecca / Sanctuary said...

Hanni, kiitoksia kovasti. Kaappeihin olen kyllä tyytyväinen ja helpottavaa tietää, että aina voi vetää uuden maalikerroksen päälle, jos sotketaan pahemminkin. Harmaakin kävi mielessä, mutta loppujen lopuksi päädyttiin valkoiseen, jotta maksimoitaisiin valon tuntu.

Aletheia, Thanks, I'm pleased with them, too!

Anu, Tuota mallia on kieltämättä nyt viime aikoina tullut vastaan. Tykkään kyllä, on mukavan selkeä. Kiva nähdä sitten teidänkin valmiina :)

Anonymous said...

Your kitchen is very beautiful :P
Best,
Ainhoa.

Saija said...

Tosi kivan näköistä, tykkään kovasti! Hana on upea!

Vanya Wilkinson said...

Gosh this looks so pretty Rebecca and beautifully styled as always :) Well done!

Happy New Year and just to let you know Endless Inspiration is back in business, pop by and have a look sometime :)

Doina Manea said...

I'm drawn to these photos (and to the other photos from your home) more than I wish to confess. OK, I wish to confess! It looks such a serene and lovely place. The kitchen feels so inviting, so luminous and soulful. Bonne Maman jars? Brilliant. I'll buy a couple of them, toss the content in something else (can't eat that much sugary stuff, no way), and use the jars properly!
Thank you for sharing.
Hugs from Doina

Instagram

Sanctuary.