StatCounter

Billnäs and Renovation

We cut our actual winter holiday short, and returned to the south to start on our renovation. We now have two doorways on the wall between the living room and kitchen - one for the new kitchen, and the other will lead to our daughter's future bedroom. We used to have to get to the kitchen via a narrow corridor with one door leading to its own outside door. The maid would have quietly slipped through it to attend to her chores in the olden days. Well the house buy didn't include a maid (unfortunately!), the corridor is so narrow that we can't get a dining table through it to the otherwise sizeable kitchen, and the kitchen is adorned in a not-so-inviting 60's chipboard look, so we don't feel too bad about making the space work better for us.

The pictures from Billnäs, however, tie in with this rather lengthy rant, as we visited a reclamation yard there and managed to pick up a door for our daughter's room as well as an old half circle window to go in the wall between the kitchen and the new bedroom.

The old industrial milieu of Billnäs is breathtaking!

Varsinaisen hiihtolomailun poikkasimme puolivälistä ja palattiin etelään aloittelemaan remonttia toden teolla. Nyt on keittiön ja olohuoneen väliselle seinälle puhkottu kaksi aukkoa, joista toiseen tulee uusi pienempi keittiö ja toisesta on käynti tytön tulevaan huoneeseen. Aiemmin oli keittiöön kulku kapeaa käytävää pitkin asunnon perällä, josta toinen pää johtaa suoraan omalle ulko-ovelle. Sieltä on kai sisäkkö ennen muinoin hipsinyt keittiöhommiin. Kun sisäkköä ei ikävä kyllä kuulunut kauppoihin ja käytävä on niin kapoinen, ettei ruokapöytäkään sieltä muuten tilavaan keittiöön mahdu ja kyökki on muutenkin 60-luvun lastulevykuosissa, päädyimme loihtimaan tilan hivenen käytännöllisemmäksi ja tytölle samalla oman huoneen.

Billnäsin kuvat liittyvät aiheeseen siinä mielessä, että kävimme hakemassa Rakennusapteekin varaosapankista tytön huonetta varten oven sekä pikkuisen toiselta puolelta vihertäväksi maalatun kaari-ikkunan, joka upotetaan ylös uuden keittiön ja tytön huoneen väliselle seinälle. Isompikin ikkuna olisi ollut tuohon kerrassaan ihana, mutta kenties lapsi ei olisi yksityisyytensä puutetta arvostanut enää viisitoista kesäisenä. Kaihoisasti katselin purettujen kaakeliuunien perään, jonain kauniina päivänä vielä!

Mutta ah Billnäs! Miljöö on kerrassaan vaikuttava, rosoinen, kaunis, jotenkin hurmaavalla tavalla pysähtynyt. Kuvissa vilahtava keltainen kivitalo voisi olla vaikka Ranskasta, ihan unelmainen! Punamullatut puutalot taas kuin suoraan Melukylän lapsista. Vanhat ruukki- ja tehdasrakennukset tuovat maisemaan huikaisevaa särmää. Jos olisin vaikkapa tekemässä muotijuttua tiedän kyllä mihin suuntaisin kuvaamaan.
Nina said...

Jos pidit paikasta, luultavasti silloin Fiskars räjäyttää tajuntasi..

Valloittava valkoinen said...

Oi kauniilta näyttää.Remontti kuvia odotellen!
Anu

Saara said...

Oih, toi maid ja narrow corridor kuulosti niin ihastuttavalta!

Mari said...

Mun täytyy päästä tuonne kans! Remppaintoa:)

Mandy said...

Love these photographs, so beautiful.

Sannu said...

Käydään aika usein tuolla kun tuttavat itse asiassa asuvat noissa punaisissa taloissa.
Toinen asuu vaan toisella puolella jokea.Rakennusapteekissa käydään aina välillä mutta mun mielestä siellä on aika kallista.Käyn vaan ihastelemassa mutta en koskaan osta mitään.Kesällä siellä on kyllä ihana meininki.Ja Antiikkimarkkinoille on aina pakko päästä:)Ihanat kuvat:)

Merja said...

Ihanaiset maisemat! Kiitos hienosta kuvasarjasta.

Anne @ The City Sage said...

oh my goodness this place looks fascinating! amazing what you can find in these old industrial towns!

thank you for your kind words about my blog today--it's lovely to meet you! and I adore your blog as well :)

Hanna said...

Remonttisuunnitelmat kuulostavat lupaavilta, kuvia odotellessa :)

Aurinkoista viikonloppua!

Niina said...

Mä tiedän ! Billnäs on aivan ihana paikka !!

Rebecca / Sanctuary said...

Nina, Fiskars on ihana! Nytkin oli tarkoitus sinne jatkaa kahveille, mutta saimme kuulla, että kaikki paikat olivat silloin kiinni.

Anu - Pitääpä laitaa jotain kuvapäivitystä, ei mitään kauhean kaunista katsottavaa vaan. Nyt homma onkin sitten seisonut, kun työtkin alkoi taas.

Saara - Voi ollapa sellainen maid!

Mari - Suosittelen! Siellä varaosapankissa on vaan k y l m ä,ei lainkaan lämmitystä. Ulkona tuntui suorastaan helteiseltä ulostautuessa :)

Mandy - Thank you!

Sannu - Ystävilläsi on siellä aikamoinen idylli elellä! Varsinaisen rakennusapteekin puolella oli tosiaan kallista, mutta palvelu ihan loistavaa ja paljon saa varmasti hyviä vinkkejä. Käytiin juttelemassa siellä lattioiden käsittelystä ja päädytään varmaan ostamaan heidän edustamaansa pellavaöljyvahaa. Ja tosiaan ovia ja ikkunoita saisi varmaan edullisemmin vaikkapa huutiksesta, mutta tuolla varaosapankin puolella on ihan loistovalikoimat ja helppo käydä nappaamassa sopivat. Eikä hinnat ihan mahdottomia kuitenkaan olleet. Kesällä pitää ehdottomasti lähteä käymään!

Merja - Ilo oli puolellani, suomalaisittain aika uniikit maisemat sielläpäin!

Anne - I'm so glad you dropped by and left such nice words - your blog is a lovely recent discovery for me!

Hannna - Kiitos! Nyt on putkimiehet käyneet ja kaasulaitokseen otetty yhteyttä ja vaikuttaa, että heidänkin vinkkelistä ei olla tekemässä mitään mahdottomuuksia. Aina tietysti ylläreitä mahtuu matkaan, mutta yhtäkkiä asunnon remontoiminen talon jälkeen tuntuu niin yksinkertaiselta.

Niina - Arvaan, että tykkäät!!

KIND BY NATURE said...

Really lovely photos, love them all!!

Instagram

Sanctuary.