StatCounter

Danmark, tu

Copenhagen exuded Christmassy charm,
Kööpenhamina oli jouluista tunnelmaa,


fascinating little boutiques and cafés (goes without saying really),
mielenkiintoisia pikkuputiikkeja ja kahviloita (sanomattakin selvää),, a cup of hot goulash tasted delicious amidst all the walking.
, kaiken kävelyn lomassa maistui kuppi kuumaa gulassia.

As our trip was short and unplanned, we never made it to actual art or design exhibitions, so it was all the nicer to get a taster just by taking to the streets.
Varsinaisiin taide- tai designnäyttelyihin emme matkan lyhyyden ja suunnittelemattomuuden takia taipuneet, mutta hyvä kun sai kadullakin maistella tuulahduksia sitä puolta.


Copenhagen was also brimming with the most amazing flower shops, abounding in olive trees, thick luscious conifer, buxus, conifer cones, bare branches of larch , mistletoe, ivy, moss, quaint bouquets of hyacinths. Lush olive trees seemed to be on every café, shop and house corner.
Kööpenhamina oli myös tulvillaan kerrassaan ihmeellisiä kukkakauppoja, joissa vallallaan olivat oliivipuut, paksut kauniit havut, puksi, kävyt, paljaat lehtikuusioksat, misteli, muratti, sammal, pienet hyasinttikimput. Isoja oliivipuita oli muutenkin ulkona lähes joka kahvilan, kaupan ja kauniin kodin edessä.


Tage Andersen's famous shop below even boasted an entrance fee, but at that point our feet had turned to jelly and we were in need of a serious caffeine kick so it was left till next time. Happily, on Sunday we stumbled upon Erik Buch's fabulous flower shop in Nyhavn, which at least judging by the window displays had a similar ambiance, but was there to be marvelled for free. We came out with a branch of mistletoe to be slipped into the luggage.
Tähän Tage Andersenin putiikkiin oli jopa pääsymaksu, mutta sillä kertaa olivat jalat jo hyytelöä ja kahvihammasta kolotti sen verran kirkuvasti, että jäi väliin. Onneksi päädyimme sunnuntaina Nyhavnissa sijaitsevaan Erik Buchin upeaan kukkakauppaan, jossa ainakin ikkunanäkymien perusteella oli vähän sama tunnelma mutta ihan ilmaiseksi ihasteltavissa. Sieltä tarttui sitä viekoittelevaa misteliäkin kotiin vietäviksi.

Vintage living said...

Voih että, Köpis on niin tunnelmallinen, aina. Kesä tai talvi. Ja kukkakaupat...jos asuisin Köpiksessä ostaisin kukkia paljon, nyt en juuri koskaan..ne ovat täällä kalliita ja niin mitäänsanomattoman näköisiä valkoisissa lasivitreeneissä maljakoissa, toisin kuin...

Merja said...

Ihania ikkunoita!

Olin viimeksi Köpiksessä kun kaupunki oli kauhean talvimyrskyn kourissa. Saimme siis siskon kanssa ihan rauhassa juuttua kuppiloiden uumeniin...

Maija said...

Mikä tunnelma näissä kuvissa! Pitänee alkaa suunnittelemaan matkaa Kööpenhaminaan... Sukulainenkin asuu Malmössä, siitähän menee siltä Tanskan puolelle.. Sinne siis pian kyläilemään!

Rumour has it said...

Wonderful pictures of places I visited last time (with my brothers/parents) when I was a young girl (maybe 25 years ago now :) )
But one day I´ll come back to Copenhagen, Helsingör and all those beautiful places. Thanks for this nice virtual trip!
Greetings from Belgium, Marjolijn

Elsa said...

Vaikuttaa aikas mukavalta ja ihanalta reissulta tähän ns. kaamosaikaan! Piristävää! Tekis varmaa hyvää itse kullekin...

Rebecca / Sanctuary said...

Vintage Living - Tunnelmaa kyllä piisasi! Ja vaikka sää oli harmaa ja osin sateinen (kuten täällä), oli ympärillä paljon vihreää ja kauniita valoja! Kukkakauppojen ihanuus yllätti minut, vaikka kukista tykkäänkin eivät ne ehkä mitään suurinta intohimoa minulle ole, mutta tuolla ne kyllä vetivät magneetin lailla puoleensa. Osuvasti kuvasit täkäläisen esillepanon sikäläiseen verrattuna...

Merja - Tunnelmallista varmasti tuokin! Meitä onneksi sää vuodenaikaan nähden ihan suosi, lauantaina satoi Helsingorissa vettä, mutta ei tämäkään mikään varsinainen ulkoiluloma ollut :)

Maija - Matkaa vain suunnittelemaan, ehdottomasti suosittelen! Etelä-Ruotsista pääsee niin näppärästi ja jos oma auto on matkassa saa mukaan mukavasti tuliaisiakin, huokaus.

Marjolijn - Definitely time to start planning a new trip me thinks - but sometimes when it's not possible to journey every where we dream of, virtual blog trips come in quite handy :)

Elsa - Marrasmatka toi kummasti kirkkautta koko syksylle! Tosin joulumietinnät ovat minulta jääneet, koska olen vain tähdännyt tähän matkaan. Nyt saa sitten rytäkällä alkaa miettimään lahjoja sun muuta.

Inka said...

Oih ja voih! Jo tämmöinen nojatuolimatkakin virkistää kummasti, kiitos! :)

Nikella said...

I am green with envy. It is a dream of mine to see Copenhagen in December. Thanks for sharing your pictures!

Rebecca / Sanctuary said...

Inka - Anytime :)

Nikella - It's a pleasure - you'll have to start planning a trip!

Instagram

Sanctuary.