StatCounter

Ja sydämessä läikähti

Sorry, only in Finnish this time!

Vintage Livingin blogissa oli juttua siitä kuinka joskus joku lehdessä nähty koti yksinkertaisesti pysäyttää ja vaikutus tuntuu sydämessä asti. Minullekin kävi menneellä viikolla niin. Tässä Glorian Kodissa esitellyssä kantakaupunkikodissa oli mielestäni vain niin ihana tunnelma, (vaikka ihan kaikkia yksityiskohtia en ehkä valitsisikaan), että voisinpa vaikka muuttaa tuonne heti. Myönnän, että juttu iski ytimeen siitäkin syystä, että pala vanhaa Helsinkiä on myös minun haaveeni, joka välillä iskee voimakkaammin, välillä laimeammin, mutta yhtä silti on alati olemassa. Ja nyt Tukholmassa kaupungin keskellä marhailun seurauksena olen ollut jälleen kärsimättömämpi kaupunkiin paluuta kohtaan, vaikka tiedän, että sen aika ei vielä ole. Klikatkaa kuvia niin näkyvät isompana!


Harmi vaan kun kuvien sävyt eivät sähköisesti toistu ihan niinkuin pitäisi. Mielestäni tämä juttu oli myös varsin kiinnostava sen suhteen mitä hyvä sisustussuunnittelija voi saada aikaiseksi. Auttaa luomaan kodista asukkaidensa näköisen, mutta antaa näkökulmia, joita en itse ainakaan keksisi. Hanni Koroman kädenjälki on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen ennenkin (mm. Suosalojen ihana talo). Mielenkiintoisia vinkkejä oli mm. se että kun seinien väri jatkuu katon reunojen yli syntyy illuusio korkeammasta tilasta. Ja kuinka sävyt huoneeseen valitaan sen mukaan mitä ikkunasta näkyy, esim. tässä tapauksessa mustat keittiön yksityiskohdat toistavat ikkunasta näkyviä mustia kattoja. Muuten johtolankana oli pohjolan valo ja sininen hetki, joiden sävyt toistuvat maalatuissa pinnoissa. Koti näyttääkin ihanan utuiselta.
Anonymous said...

Sorry can't understand a word but the pictures sure are nice!

Tanja said...

Minäkin diggailen Hanni Koromaa! Mun ei tule juuri Glorian kotia luettua, mutta tuotahan täytyy katsoa. Kiitos!

Ada och Emil said...

Lukaisin tuon jutun töissä, ja tykästyin myös tuohon kotiin. Tunnelma tosiaan on todella vaikuttava...vanhaa,uutta, utuisuutta.

Lisäksi minua kiehtoi suuresti tarina nuoresta parista, joiden pesään on tullut nyt uusi pieni asukki :)

Inka said...

En saanut silmiäni irti tuosta jutusta sen lehden sivuilta löydettyäni. Kertakaikkisen mahtava. Muutenkin koko lehti oli tällä kertaa positiivinen yllätys, useampikin juttu oli talteen nappaistava :)

Vintage living said...

Kiva kun esittelit tämän! Ajattelinkin että olisi kiva jos kaikki esittelisivät jonkun sisustusjutun, joka on ollut erityisen mieluisa, mutta en tohtinut haastaa. Näkymät makuuhuoneesta keittiöön ja toisinpäin ovat tuossa asunnossa kauniit! Kunnon käsitystä jutusta ei tietysti saa kun ei ole lukenut sitä lehdestä, mutta hienolta se näyttää näin kurkattuna. Pitäisi kyllä nähdä vielä ne seinien värisävytkin...

Marikki said...

Hitto. Missasin arpajaisesi. Sen siitä saa, kun ei kerkiä ihan joka päivä seilata blogeissa, höh. No, ens kerralla sitten.

kati said...

Hyvältä näyttää kyllä! Minä mietin noita seinien värisävyä (yllätys, maalaus menossa), joten täytyy kait etsiä lehti livenä käsiin, että saan kurkkia tarkemmin tuota ihanaa juttua. Kiitos vinkistä!

Rebecca / Sanctuary said...

Sorry about that Carolyn and I won't make this a habit - I was basically sharing some pictures from an article featuring a home in the centre of Helsinki which really struck a cord with me. Not least because at times I really miss living in town in an old house. The tones in this apartment are really beautiful, so soft and thoroughly thought out.

Tanja - Muistelenkin, että olet jossain yhteydessä hänet maininnut. Koskaan en ole vakavissani harkinnut sisustussuunnittelijan palkkaamista enkä tiedä olenko ikinä tilanteessa, jossa niin tekisin, mutta Hanni Koroma kyllä kelpaisi! Lankesin lehtimyyjän tarjoukseen ja Glorian koti tulee minulle tällä hetkellä, ja suorastaan on ottanut päähän, että siihen lankesin. Mutta nyt olin kyllä tyytyväinen kun tällainen namupala löytyi.

Ada och Emil - Kyllä, artikkeli oli mielestäni sisustusjutuksi yllättävän kivasti ja mielenkiintoisesti kirjoitettukin!

Inka - Mukavaa, että oli muitakin juttuun ihastuneita! Täytyy sanoa, että Glorian linja tuntuu olevan aika sekalainen eikä yleensä iske, mutta välillä on kyllä ollut helmiä.

Vintage Living - No otin kehottamattakin haasteen vastaan, kun tämä paloi niin kirkkaana :). Sävyistä vielä sen verran, että jutun mukaan siniharmaan sisäpihan puolella seinät oli maalattu pellavan sävyillä, jotta sininen väri heijastuisi vaaleille seinäpinnoille. Ja vastakkaisen puolen huoneet oli maalattu sinertävän harmaiksi, jotta huoneisiin tulisi sama sävymaailma. Lautalattia maalattiin kiiltävän harmaaksi.

Marikki - Harmi, taisin jättää osallistumisajan vähän turhan lyhyeksi. Ensi kerralla annan olla voimassa pidempään!

Kati - Kannattaa hankkia niin saa paremman käsityksen! Jutun lopussa oli kodin sävyistä ja materiaaleista poimittuja ideoita, mutten usko, että ovat juuri tuossa kodissa käytettyjä, vaan sinnepäin.

Mari said...

Tuo lehti on jäänyt minulta ihan huomiotta. Kiinostavalta näyttää. Täytyykin miettiä mikä olisi itselle sellainen sykähdyttävin lehtijuttu.

Ulla said...

Hyvän jutun bongasit. Täytyy etsiä lehti käsiin. Muistan kun Oliviassa (8/07) oli Suosalojen kodista juttu, että siinä oli Koromalla aika hyviä ajatuksia. Juuri tuo värien poimiminen siitä mitä ulkoa näkyy, ja muitakin.

Solange said...

even if it's finnish, I love the spread, very nice pictures.
have a really good day, will be visiting soon again,

Solange :-)

Valloittava valkoinen said...

Täytyy sanoa että joissain lehdissä on osattu niin hienosti tallentaa kameralla juuri sellainen utuinen tunnelma että minäkin jään haaveilemaaan vanhasta kaupunki asunnosta vaikka niin oikeasti haluaisin sen vanhan ison talon!
Kiitos kivoista kuvista!

My lovely cottage said...

nevermind, the pictures are great!

Niina said...

Minä myös yllätyin ko. lehden tämänkertaisesta numerosta. Iloisesti :)

Joskus tuossa lehdessä on vaan ihan liikaa ja liian moderneja taloja ja koteja. Mutta nyt oli hyviä!

Vintage living said...

Nuo kaksi alinta kuvasivua ovat niin kauniit, että päätin etsiä lehteä kaupasta nähdäkseni paremmin:) Mutta ei sitä täällä näemmä myydä, ehkä jossain isoimmassa marketissa voisi olla lehtihyllyssä, ruokakaupan suht laajasta lehtihyllystä ei ainakaan löytynyt...

Meidän lähikirjastoonkin tulee ainoastaan yksi sisustuslehti: Drömhem& trädgård.

maarit said...

Lehtitilaus on katkolla ja luin uuden Glorian koti lehden kirjastossa, tämä ihana juttu oli ehdoton suosikkini - kiva nähdä upeat kuvat uudemman kerran!

Rebecca / Sanctuary said...

Mari - Otappa haasteena vastaan :)

Ulla - Juu, sama juttu on mulla jäänyt mieleen ja on talteen napattuna. Se heidän vanhoista ikkunalaseista koottu huvimaja oli vielä melkoinen piste i:n päälle...

Solange - I'm glad we can all understand the language of our eyes :)

Anu - Eipä kestä:)

My Lovely Cottage - Glad you liked them!

Niina - Juuri ne modernit valkoiset/teräksiset akvaariot, jonne on kaikki huonekalut haettu suoraan Artekilta ja Skannosta sekä sitten sellaiset runsaat hienostorouvakodit tökkivät Gloriassa!

Vintage Living - Onko tuo Drömhem&Trädgård sitten sielläpäin suosikkilehti? Kannattaa kyllä tällä kertaa hakkia Glorian koti muutenkin!

Maarit - Kiva kun sait tästä iloa!

Vintage living said...

Juu en tiedä kuka on päässyt valitsemaan kirjastoon lehden, mutta ehkä tuo Drömhem&trädgård on sellainen "kaikenkansan" lehti, ihan ok, mutta itse lukisin mielummin Lantlivia;)
Katsoin tänään Anttilankin lehtihyllyn, mutta ei näkynyt Glorian kotia.

Rebecca / Sanctuary said...

Kumma juttu, luulisi, että on juuri sellainen lehti, joka on aina tyrkyllä!

Instagram

Sanctuary.