StatCounter


Sorry, only in Finnish this time ( a tag that's going around over here).

Inkiväärin blogissa oli luvassa kolmelle nopeimmalle pika-analyysi, johon änkesin röyhkeästi neljäntenä mukaan:
1. Vastaa nimelläsi ja minä kerron sinusta jotain.
2. Kerron sinulle, mikä bändi/elokuva muistuttaa minua sinusta.
3. Keksin jotain yhteistä/samaa intressiä mitä meillä on.
4. Kerron mistä saattaisin kadehtia sinua.
5. Kerron ensimmäisen muistoni sinusta.
6. Kerron sinulle eläimen, josta tulet mieleeni.
7. Kysyn sinulta jotain, mitä olen halunnut kysyä.
8. Jos teen tämän sinusta, laitathan tämän blogiisi.

Näin Inkivääri vastasi minulle:

2. sinulle on postia / beatlesin valkoinen albumi
3. tunnut monessa suhteessa sukulaissielulta, ja tunnistan itseäni monissa teksteissäsi. Makusi, niin kodin kuin muunkin suhteen on niin samanoloinen kuin omani.
4. niin hassulta kuin se kuulostaakin, niin remonttianne :)
5. löysin blogiisi jotenkin kiertoteitse, hassusti ja myöhään. Heti ensi visiitillä luin pitkälle vanhempia postauksiasi ja erityisen vaikutuksen minuun tekivät kuvasarjasi. Myös postauksesi Anita Kaushalin Home-kirjasta on jäänyt lähtemättömästi mieleeni ja yhdistänkin sinut aina tuohon kirjaan.
6. kettu. Sellainen oikea pieni englantilainen oranssi kettu, jolla on komeasti valkoinen hännänpää.
7. suurin haaveesi kotisi suhteen?

Herkullinen ajatus välillä tuumata, minkälaiseksi sitä toiset itsensä mieltää ihan vain satunnaisten tekstien ja kuvaotosten perusteella, kun varsinaista kasvokuvaakaan en ole koskaan esitellyt. Aika hyvin Inkiväärin analyysistä itseäni tunnistin - elokuvaa en olisi heti itseeni yhdistänyt, mutta kieltämättä rakastan sen elementtejä; kahviloita, kaupungin vilinää, kirjakauppoja. On varmaan hieman noloa tunnustaa, että Beatlesin levyjä minulta ei löydy yhtäkään, mutta brittiklassikkohan se ja siinä mielessä varmasti sopiikin. Ketut on ihania - asuimme esikoisen syntymän aikaan pari vuotta Lontoossa, ja suurella yhteispihalla eleli kokonainen kettuperhe; ne olivat juuri noita tuuheita kaunokaisia, eikä niitä laihoja, likaisia, roskisdyykkarikettuja, joita siellä lähinnä näkee ikävä kyllä. Suurin haaveeni kotini suhteen on vanha tassuamme - se ei vain ikävä kyllä ainakaan toistaiseksi ole toteutumassa tässäkään kodissa, kunnes päätämme jäämmekö tähän pidemmäksi vai siirrymmekö lähivuosina muualle.

Pika-analyysejä pukkaa siis vuorostaan kolmelle ensimmäiselle täältä!
Image: Living etc
My lovely cottage said...

It's okay i'll just look at your gorgeous pictures again. take care, yvonne

Valloittava valkoinen said...

ihana tuo yläkuva!minäpä haluaisin tuohon analyysi juttuun myös mutta olen aika uusi blogimaailmassa että voi olla vaikea tehtävä!!!!

Stardust said...

Den samma sak.. taidan olla myös satunnainen vierailija blogillasi, joten liian vaikea pala purtavaksi & analysoitavaksi, mutta mielenkiintoisa tämä juttu! Lapsosen päiväuniaikana on ollut hyvää aikaa surffailla & lueskella luonneanalyyseja!

Kaunis ammekuva! Minä sorruin sellaiseen kevyt-halpisversioon omassa ammehuumassani.. (Myös kellarikerrokseen vievät kapeat rappuset sanelivat aikamoiset kokorajoitukset tassuammeelle.) Joskus haluaisin kyllä jonkun oikean vanhan kaunottaren kotiini!

Merja said...

Minä voisin ottaa kyllä sinultakin analyysiä.. vaikka muutamalta olenkin jo saanut kuvausta..

Rebecca / Sanctuary said...

anu, stardust ja merja - Paneudun analyyseihinne illalla!

Rebecca / Sanctuary said...

Yvonne - Take care, too :) The next one will be back in English again!

Rebecca / Sanctuary said...

Anu -
- Astor Piazzola, koska se on yhdistelmä klassisen harmonista ja tulisempaa syvyyttä. Paistetut vihreä tomaatit -teillä paistettiin siellä banaaneja ja muutenkin elokuvan sävyistä, aikakauden puutaloista jne. tulit mieleen.
- Yhteistä meillä on ainakin saman aikakauden puutalot, rakkaus vanhaan ja sisustuskirjamaku (kuvissasi vilahtavat Elmquistin ja Kaushalin opukset ovat lempparini!).
- Kadehdin talostanne löytyvistä vanhoista tapeteista ja kirpparilöydöistä!
- Törmäsin sinuun aika vastikään, taisi olla jonkun kommentin välityksellä. Tuli mielikuva ystävällisestä ja lämpöisestä ihmisestä.
- Pehmeäturkkinen, tummanharmaa kissa
- Mistä unelmoit tällä hetkellä?

Rebecca / Sanctuary said...

Stardust -
- Peppi Pitkätossu seitsemällä merellä, ehdottomasti siis alkuperäisenä 70-lukuisena / Charlotte Gainsbourg
- Yhteistä meillä on ainakin äitiys, kolmikymppiys, Zadie Smith luettavana, puutalo
- Kadehdin sinun kykyä nähdä ihanan lähelle, omintakeisesti, värisilmääsi.
- Kovin tuore blogituttavuus vielä, mutta jo nimi stardust on vangitseva, kiehtova, kuten blogisi ja kuvasikin.
- Jack Russellin terrieri
- Toiveammattisi?

Rebecca / Sanctuary said...

merja -

- Diana Krall / On Golden Pond
- Yhteistä englannin kieliset miehet, kaksikieliset lapset, kahden kulttuurin välissä eläminen, nokian läsnäolo perheessä, molemmat olemme näköjään lukeneet yliopistolla englantia (luin blogiasi vähän taaksepäin :)), Lontoohaave. Minusta tuntuu, että meillä on hyvin paljon yhteistä, paljon riittäisi puhuttavaa. Luulen, että yksi yhteinen piirre on myös muutosvalmius, 'man har inte rötter, man har fötter'.
- Kadehdin valokuvataitojasi, talonne valmista remonttia, talonne idyllistä ulkomuotoa, pesuallasta, sitä että seuraat nyt työelämässäsi omaa suuntaasi, olet tehnyt ja tekemässä unelmasta totta.
- En muista tarkalleen miten löysin blogiisi ensi kerran, mutta muistan lukeneeni ajatuksiasi, joihin koin paljon yhtymäkohtia. Olitte miettimässä muuttamista kaupunkiin lasten koulujen perässä ja meillä on ollut samanlaiset keskustelut käynnissä.
- Eläintä oli aika vaikea keksiä, mutta mieleen tuli hevonen - ei niin, että näytät hevoselta, vaan voin kuvitella sinut ratsastamassa hiljakseen vihreän utuisessa maisemassa.
- Mikä asia tuotti viimeksi suurta iloa?
-

Stardust said...

Kaunis kiitos! Ollappa oikeassa elämässä 70-luvun Pepin & Charlotte Gainsbourgin sekoitus! Vau. Mieltäylentävää! Tämä pelasti päiväni.. Minun on pitänytkin hankkia C.G:n levy. Tästä viisastuneena teen sen mitä pikimmiten, ja muuten, meillä on samanlaiset hiukset. Tarkkanäköistä! Jack Russell – hauskaa, luonteeltani en vain ole ihan yhtä ärhäkkä ja vilkas, mutta meillä asuu 2 vähän Russelia isompaa terrieriä! Toiveammattini on ollut ja olisi kai yhä edelleen: Valokuvaaja.

Tässä Sinulle Sanctuary;

2. Natalie Imbruglia & Holiday
3. Yhteistä mainitsemiesi juttujen lisäksi olisi ainakin sama (entinen) kaupunki, elämäntilanne (2lasta & paluu hoitovapaalta työelämään edessä), tuplakansalaisuudet, sisustelujutut, automaku (se upea vanha kaara sieltä Lontoon postauksesta!), pionirakkaus & ”blogi-kasvottomuus”
4. Kadehdin loistavaa kaksikielistä ulosantiasi, kokkaustaitojasi ja tyylisilmääsi!
5. Odd Mollyn tunikakuvat pysäyttivät minut blogissasi joskus viime syksynä. Sen jälkeen olen piipahtanut ihastelemassa uskomattoman kauniita kuviasi. Sinulla on ihana tyyli ja kaunis koti.
6. Viimeisimpien kuvien hohtavasta valkeudesta johtuen; Valkea kyyhky.
7. Urateemassa pysytelläksemme; pohdiskelet uusia uramahdollisuuksia. Mikä/mitkä alat sinua kiinnostavat eniten?

Unknown said...

Heissan, täällä lueskelen luonnehdintojanne. Tämä on niin hauska juttu ja löytää uusia ihania blogeja :)

Merja said...

Diana Krall on aika osuva, sain hänen levynsä pari joulua sitten ja tykkään äänestänsä! Kultalampi.. tiedätkö etten ole koskaan nähnyt sitä... pitänee vuokrata.

Ai että Nokia - ja yliopisto - ja kaksikielisyys, kyllä, paljon olisi puhuttavaa! Inte rötter, har fötter: hyvin osuva. Pitää muistaa.

Meillä on talo nyt myynnissä ja tiedätkö, muutto Lontooseen oli jo tosi lähellä taas. Mieheltäni kyseltiin jo perheen kokoa ja muita käytännön juttuja - mutta sitten ottivatkin paikallisen, luulen että oli kustannuskysymys. Plääh.

Mikä tuotti suurta iloa... no juuri tuo todennäköinen Lontoon juttu. Tanssin täällä jo ympäri kämppää vaikka mies yritti hillitä innostustani. Hän kun on se realisti tässä perheessä ;-)

Kiitos tästä, voisin yrittää samaa sinusta myöhemmin illalla!

Rebecca / Sanctuary said...

Stardust - Eipä kestä :) Meillähän on sitten paljon yhteistä! Holiday -leffan maisemat miellyttivät! Urahaaveeni on yhä vahvemmin kääntymässä sinne sisustelun puoleen. Mutta ei ole lainkaan vielä muotoutunut selväksi. Tällä hetkellä työssäni on pääosassa kieli, kieltämättä ideaalia olisi sisustusalan ja kirjoittelun sekoitus. Katsellaan!

Merja said...

Nyt vihdoin ehdin itsekin luonnehtimaan sinua.. meni vähän aikaa..

-Ella Fitzgerald/La vita e bella (siis ne elokuvan valoisammat puolet)
-yhteistä: itse listasit jo paljon noita yhdistäviä tekijöitä.. lisäisin vielä rakkauden sisusteluun
-kadehdin sinulta sitten Lontoon matkoja: oi, se on niin ihana kohde!
-minäkään en muista missä vaiheessa eka kertaa eksyin sivuillesi mutta jäin heti koukkuun perjantaitarinaasi!
-valkoinen joutsen, lipumassa tyylikkäästi
-missä paikassa ja millaisessa talossa asuisit mieluiten, jos voisit itse valita?

Rebecca / Sanctuary said...

merja - kiitos erittäin imartelevasta luonnehdinnasta! ella fitzgerald, oooh, kauneinta! tuota elokuvaa en olekaan nähnyt mutta kuulostaa jo nimen perusteella hyvältä, täytyy etsiä käsiin :)

Kaikkein mieluiten asuisin pidemmällä tähtäimellä kaupungin ytimessä puiston laidalla väljässä n. satavuotiaassa kerrostaloasunnossa. Viikonloppukodiksi kelpaisi pieni valkoiseksi maalattu mummonmökki räsymattoineen ja pelakuineen mieluiten alle sadan kilometrin säteellä. Mutta haaveillahan saa :)

Rebecca / Sanctuary said...

Piti vielä lisätä, että kurjaa kun vedettiin matto alta Lontoon suhteen, ymmärrän toiveesi! Mutta se voi hyvinkin tapahtua vielä!

Instagram

Sanctuary.